NAV 2018 frissítés

"2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.

A kibocsátott számlák – és számlával egy tekintet alá eső okiratok – adataira vonatkozó adatszolgáltatás 2018. július 1-jétől a kiállítás után, rövid időn belül, elektronikusan teljesítendő. Számlázó programmal történő számlázás esetén a számlaadatokat a számlázó programból emberi beavatkozás nélkül, nyilvános interneten keresztül azonnal, a számla elkészülése után rögtön továbbítani kell a NAV-hoz.

Nyomtatvány, például számlatömb alkalmazásával történő számlázás – tehát kézi számlázás – esetén a számla adatait webes felületen kell rögzíteni. Az adatszolgáltatást 5 naptári napon belül kell teljesíteni. Ez a határidő rövidül akkor, ha a számla 500 ezer forint vagy azt meghaladó összegű áthárított adót tartalmaz. Az 500 ezer forint vagy annál nagyobb összegű áfát tartalmazó számla adatait már a számlakibocsátás utáni napon rögzíteni kell a webes felületen.

Az adatszolgáltatási kötelezettség főszabály szerint a belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított olyan számlákra terjed ki, amelyekben 100 ezer forint vagy azt meghaladó összegű áthárított áfa van."

Forrás: https://www.nav.gov.hu/nav/onlineszamla

 

Számlázó programunk fejlesztése elkészült. A frissítés – amely a jogszabályok miatt szükséges – a frissítés menüponton keresztül rendelhető meg.

 

http://www.a-szamlazo-program.com/frissites.html

 

A frissítésshez szükséges, hogy elvégezze a NAV rendszerében a szükséges regisztrációt, melyhez ügyfélkapus bejelentkezés szükséges.

 

A programban lehetőség van mind teszt, mind az éles üzemmód haszálatára. (Mindkettőhöz külön regisztráció szükséges a NAV megfelelő rendszereiben)

 

További adatok, gyakran ismétlődő kérdések:

Éles rendszer: https://onlineszamla.nav.gov.hu/

Teszt rendszer: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/

 

Fontos!

Amennyiben Ön NEM az 5.1-es verziójú programot használja, feltétlenül szükséges további szolgáltatásaink igénybevétele a jogszabályi megfelelőség végett. Ez további költséget jelenthet.

A frissített program az adatkapcsolati követelmények miatt már csak Windows 7 vagy újabb operációs rendszeren működik.

 

szamlazo201803      szamlazo201802

 

Ha bármi kérdés felmerülne, keressen bizalommal.

 
Mercy Ropes Hogtied And Buggered Part1 Blonde College Slut Sextape X 08 Desi Indian Masturbation Hot Indian Babe Kinky On Sofa Hardcore Loving Bluebird Films Indian Wet Pussy