NAV 2016 frissítés

 

"...2016. január 1-jétől minden számlázó programnak rendelkeznie kell egy olyan önálló, de a programba beépített, „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" elnevezésű funkcióval, amelynek elindításával adatexport végezhető..."

 

 

Ez az adatexport funkció nem online kapcsolat a NAV felé. Ellenőrzés alkalmával, kérésükre kell csak használni a 2016.01.01 után kiállított számlákra.

 

 

A jogszabályváltozás miatt az Ön által használt számlázó programot FELTÉTLENÜL frissíteni kell!

 

 

A frissítési folyamathoz az alábbi linken található űrlap kitöltése szükséges. A kitöltés után el fogjuk küldeni Önnek a további teendőket.

 

 

http://www.a-szamlazo-program.com/frissites.html

 

 

 

FONTOS!

 

 

A frissítés után a korábban változtatott nyomtatási képek ismételt változtatására van szükség. Ezt telefonos egyeztetés alapján kollégáink tudják elvégezni a .nyomtatási kép szerkesztés szolgáltatásunk árainak alkalmazásával. 

 

 

Az új jogszabállyal kapcsolatos információkat itt tudja megtekinteni:

 

 

http://www.a-szamlazo-program.com/szamlazasra-vonatkozo-jogszabalyok.html 

 

 

Néhány tundivaló a frissítéssel kapcsolatban:

 

A frissítés – sajnos - kötelező. Frissítés nélkül 2016.01.01 utána a jogszabályváltozások miatt nem állítható ki számla a korábbi programmal.

 

A frissítés kizárólag a jogszabályváltozások miatt kötelező.

 

A frissítésre vonatkozó további információkat emailon fogjuk küldeni. Ha a frissítéssel elakadna, akkor szívesen állunk a rendelkezésére.

 

A frissítés nagysága miatt a korábban kialakított nyomtatási képek csak ismételt módosítás után használhatóak (ezeket a módosításokat a kollégáink interneten keresztül, - amennyiben kérik - előre egyeztetett időpontban fogják elvégezni) Sajnos ezeket a módosításokat a változás nagysága miatt csak a számlakép módosítások szolgáltatásunk keretében tudjuk vállalni. (A program frissítésével adott nyomtatási képpel számla kiállítható)

 

A frissítés adatbázis változással is jár, ami azt eredményezi, hogy a korábbi partner és cikk adatok csak kiegészítésekkel használhatóak majd a későbbiekben, de az egyszerűbb feldolgozás miatt ezeket olyan formában bocsátjuk az Önök rendelkezésére, hogy ezek az adatok könnyen megadhatóak legyenek.

 

A 2016 január 1-i jogszabály változások miatt több módosítást is kellet a programon végezni:

 •       Új menüpont és funkció került bele: „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” néven, mely az adóhatóság kérésének megfelelő formátumban állítja elő a kért adatokat (számla kelte tól – ig, számla sorszáma tól -ig)
 •       A vevő adatai felbontásra kerültek (név/cégnév, irsz, település, kerület, közterület, közterület jellege, házszám, épület, lépcsőház, szint, ajtó, adószám, közösségi adószám, egyéb adatok)
 •       A szállító adatai  felbontásra kerültek (név/cégnév, irsz, település, kerület, közterület, közterület jellege, házszám, épület, lépcsőház, szint, ajtó, adószám, közösségi adószám, egyéb adatok, kisadózó megjelölés, egyéni vállalkozó megjelölés a hozzá tartozó adatokkal)
 •       Megadható pénzügyi képviselő (ha más állítja ki a számlát) adatai felbontásra kerültek (név/cégnév, irsz, település, kerület, közterület, közterület jellege, házszám, épület, lépcsőház, szint, ajtó, adószám, közösségi adószám, egyéb adatok)
 •       A számla tételeknél, ha az előleggel összefügg, akkor az külön jelölendő
 •       Amennyiben VTSZ/SZJ szám feltüntetése szükséges, akkor az külön mezőben tüntetendő fel.
 •       Amennyiben a számla közvetített szolgáltatást tartalmaz, szintén külön mezőben tüntetendő fel.
 •       Megszűnik a helyesbítés helyette a sztornózás (érvénytelenítés) és új számla készítés funkció javasolt (vagy a kézi számlatömb alkalmazása)

 

Akiknek biztos nem jó a programunk:

 •           Dohány termék értékesítés esetén
 •           Gyüjtő számla kibocsátók esetén
 •           Közlekedési eszközöket (szárazföldi, légi, vizi) értékesítők esetén
 •           Tranzitadóraktár-engedélyes a tranzitadóraktárból történő értékesítés esetén
 •           Rezsicsökkentéssel összefüggő számlázás esetén
 •           Gázolaj számlázása esetén
 •           Jövedéki termékek értékesítése esetén
 •           Energia értékesítés esetén
 •           Termékdíj számlázási kötelezettség esetén

(Ha az Ön tevékenysége ezek közé tartozik, kérjük, hogy még időben válasszon ezekre a funkciókra is alkalmas programot, és ezt számunkra is jelezze)

 

Ha bármilyen további kérdésük felmerülne, keressenek bizalommal!

.

 
Mercy Ropes Hogtied And Buggered Part1 Blonde College Slut Sextape X 08 Desi Indian Masturbation Hot Indian Babe Kinky On Sofa Hardcore Loving Bluebird Films Indian Wet Pussy